http://www.kuntoutumiskeskusapila.fi/uploads/images/alasivut/yritys.jpg

Ajankohtaista

Kuntoutumiskeskus Apilalle uusi omistaja

Kuntoutumiskeskus Apila Oy:n koko osakekanta on myyty uudelle omistajalle. Uusi omistaja on Hyvinvointilinna Oy.

Kaupalla pyritään varmistamaan Apilan kuntoutustoiminnan laadukas jatkuminen.

Hyvinvointilinna Oy jatkaa reumakuntoutusta Apilan tiloissa sekä laajentaa fysioterapiapalveluja.

”Kaupalla pyrimme turvaamaan reumakuntoutuksen jatkumisen. Se onnistuu parhaiten siten, että kuntoutustoimintaa jatkaa omistaja, jolla on mahdollisuus yhdistää kuntoutukseen myös muita liiketoimintoja”, Kuntoutumiskeskus Apila Oy:n hallituksen entinen puheenjohtaja Mervi Ahlroth sanoo.

Kuntoutumiskeskus Apilalla on ollut viime vuosina taloudellisia haasteita. Apila on perustettu alun perin reumasairauksien kuntouttamiseksi. Reuman lääkehoito on kehittynyt voimakkaasti ja nykyään hoidolla pystytään ehkäisemään reumasairauksille ennen tyypillisten vammojen syntyminen. Kuntoutukseen on ohjattu paljon vähemmän rahaa kuin aikaisemmin. Reumakuntoutuksen osuus Apilan toiminnasta on ollut laskussa.

Apilan tarjoama laitoskuntoutus on kuitenkin tärkeää niille sairastaville, joille reumasairaudet on jo ehtinyt aiheuttaa pysyviä haittoja. Heidän toimintakykynsä ylläpitoon tarvitaan yhä perinteistä kuntoutusta.

Kuntoutus on tärkeää myös sairauteen sopeutumisen kannalta. Esimerkiksi perheitä, joiden lapsi on saanut reumadiagnoosin, kuntoutus auttaa ratkaisemaan uuden tilanteen tuomia arjen ongelmia.

”Kun lapsi sairastuu pitkäaikaissairauteen, koko perhe tarvitsee tukea uuteen tilanteeseen”, Kuntoutumiskeskus Apilan operatiivinen johtaja Sirkku Ala-Peijari sanoo.

Kuntoutusala on ollut viime vuodet murroksessa, kun painopistettä on siirretty aiempaa enemmän kohti avokuntoutusta ja omatoimista liikuntaa.

Nykyään Kelan tukeman kuntoutustoiminnan toteuttajat valitaan julkisten hankintojen kilpailutuksella. Niissä Apila on hävinnyt halvempia hintoja tarjonneille kilpailijoille. Kuntoutumiskeskus Apila on tunnettu laadukkaasta ja osaavasta reumakuntoutuksesta. Laadusta on pidetty kiinni myös kilpailutuksissa.

”Pyrimme toimimaan jatkossakin samalla ammattitaidolla ja asenteella kuin ennenkin. Palautteiden perusteella asiakkaat arvostavat Apilan ammattitaitoista ja ystävällistä henkilökuntaa. Olemassa oleva kuntoutustoiminta pyritään säilyttämään ja samalla toimintaa täydennetään uusia palveluja kehittämällä”, Ala-Peijari sanoo.


Lisätietoja Kuntoutumiskeskus Apila Oy:n tilanteesta antavat

Hallituksen entinen puheenjohtaja Mervi Ahlroth, 050-374 26 63
Operatiivinen johtaja Sirkku Ala-Peijari 03-271 63 01
Kuntoutumiskeskus Apilan uusi toimitusjohtaja Tuija Mattila 040-6751260


9.4.2018